پلیاستیشن ۵
PS5 در دو مدل استاندارد و دیجیتال وارد بازار شد.
پنجمین کنسول بازی ویدئویی خانگی از پلیاستیشن است که سونی آن را توسعه دادهاست. پلیاستیشن ۵ در نسل نهم با رقیب سنتی خود، اکسباکس سری اکس و سری اس و دیگر رقیبان خود، نینتندو سوئیچ و گوگل استادیا رقابت میکند.
پلیاستیشن ۵ در سال ۲۰۱۹ به عنوان جایگزین کنسول پلیاستیشن ۴ رونمایی شد و در ۱۲ نوامبر ۲۰۲۰، در آمریکای شمالی، استرالیا، ژاپن، نیوزیلند، کره جنوبی و سنگاپور روانه بازار گردید و در ۱۹ نوامبر در سراسر جهان، پخش شد. نخستین گزارشها از این کنسول بازی از سوی مارک سرنی در گفتگو با وایرد بود که در آوریل ۲۰۱۹ منتشر شد.
نخستین بار سونی در ویدیو کنفرانس اختصاصی پلیاستیشن ۵ که در حال رونمایی بازیهای آن بود، تصویر دوال سنس یا همان دسته پلیاستیشن ۵ را در معرض نمایش همگان گذاشت. پس از آن در کنفرانس اختصاصی خود کنسول را به شکل کامل در یک ویدیو کنفرانس معرفی کرد؛ زیرا به دلیل جریان اپیدمی کرونا امکان معرفی در حضور هواداران این پلتفرم مهیا نبود. این کنسول، بازیهای گزینششدهٔ پلیاستیشن ۴ را نیز اجرا میکند.
کنسول پلیاستیشن ۵ از معماری رایزن ایامدی، بر پایهٔ نسخهٔ ۷ نانومتری معماری ذن ۲ با ۸ هسته و ۱۶ رشتهٔ پردازشی بهره میبرد. پردازش گرافیکی این کنسول، از خانوادهٔ رادئون و بر پایهٔ ریز معماری تازهٔ همین شرکت، با نام ریزمعماری آر.دی.ان. ای است که توانایی رهگیری پرتو بیدرنگ را دارد. این کنسول بازی، از درایو حالت جامد (اساسدی) بهره میبرد که به بارگذاری تندتر و چالاکی بیشتر محیط بازیها، میانجامد. همچنین، پشتیبانی از ۸کی نیز فراهم شدهاست.
سخت افزار
مشخصات تأییدشدهٔ این کنسول در اکتبر ۲۰۱۹ منتشر گردید کنسول پلیاستیشن ۵ از معماری رایزن ایامدی و بر پایهٔ نسخهٔ ۷ نانومتری ۲ با ۸ هسته و ۱۶ رشتهٔ پردازشی است.
پردازش گرافیکی این کنسول نیز از خانوادهٔ رادئون و بر پایهٔ ریز معماری جدید همین شرکت موسوم به ریزمعماری آر.دی.ان. ای است که توانایی رهگیری پرتو بیدرنگ را نیز شامل میگردد.
کنسول جدید مجهز به یک درایو حالت جامد (اساسدی) است که نشانگر زمان بارگذاری سریع به همراه پهنای باند بیشتر برای بازیهای دارای جهان باز وسیع است. همچنین امکان پشتیبانی از وضوح ۸کی نیز فراهم گردیدهاست.
دوالسنس
dualsense نام دستهٔ معرفی شده برای پلی استیشن ۵ است که در تاریخ ۷ آوریل سال ۲۰۲۰ معرفی شد.
دوالسنس برگرفته از دسته دوالشاک است با تفاوتهایی که از نظرخواهی از طراحانبازی و کاربران صورت گرفتهاست.
این دسته دارای محرکهای متغیر است که سطح مقاومت آنها قابل تغییر برای کابران میباشد.درحالی که dualsense اکثر دکمههای دوالشاک را دارا میباشد. نام دکمهٔ Share به Create تغییر یافتهاست که به این دکمه قابلیتهای بیشتری برای اشتراک گذاری و ساخت محتوا در داخل کنسول را با دیگر کاربران میدهد.
تجهیزات جانبی
همراه با معرفی خود کنسول، تجهیزات جانبی نظیر ایستگاه شارژ برای دستهٔ دوالسنس، دوربین HD جدید و یک کنترل از راه دور برای رسانههای کنسول نیز معرفی شد. همچنین هدفون جدیدی تحت عنوان Pulse 3D نیز معرفی شد که برای بهره بردن از تکنولوژی صدای سه بعدی کنسول ساخته شدهاست.
خرید پلی استیشن در gamecenteronline.ir